L’activitat econòmica i comercial és relativament recent, ja que els reculls històrics de finals del s. XIX no apunten més que l’existència de pagesos. No s’hi detallen ni un sol comerç, ni un sol artesà.
Bona part de l’activitat econòmica de Castellví de Rosanes s’ha centrat històricament en el treball agrícola, la ramaderia —cabres, bàsicament— i en les diferents activitats relacionades amb l’aprofitament del bosc. Amb la mecanització del camp per l’ús dels tractors, les terres amb més pendent es van deixar de conrear, mica en mica, a causa de la manca de rendibilitat, i els cultius —especialment vinya, fruita dolça i oliveres— han quedat concentrats a la part baixa del terme, la més propera al riu Anoia. La producció del cava es manté encara viva al municipi i n'és el producte més exportat. L’espai dels antics conreus a les zones més altes del terme és avui bosc, però s’hi identifiquen els marges de pedra que limitaven les feixes i bancals de conreu.
L’espai industrial més important de Castellví de Rosanes és el polígon Rosanes, situat entre els nuclis històrics dels Àngels i de Miralles. La construcció del polígon data de finals de la dècada dels 80 del segle passat. En ell s’hi concentren activitats de diferent naturalesa, des de producció de cosmètics a bugaderia industrial, passant per distribució alimentària i maquinària d’elevació, entre d’altres. L’Associació Empresarial del Polígon Rosanes (AEPIR) agrupa els industrials de la zona.
També hi ha un espai industrial més reduït a l’àmbit del camí de ca n’Abat.
*El llibre L’Hospitalet i el Baix Llobregat, una història empresarial fa un breu repàs a la història econòmica de Castellví de Rosanes. El volum l’ha editat el Fòrum empresarial del Llobregat.