Diumenge al vespre hi va haver una concentració veïnal i s’està fent una recollida de signatures, amb fulls disponibles a l’Ajuntament
El Consultori mèdic de Castellví de Rosanes, que depèn del departament de Salut de la Generalitat, va tancar portes la darrera setmana de juny i no tornarà a obrir fins passat la Diada. Això vol dir que tots els veïns i veïnes que necessitin d’atenció sanitària durant l’estiu s’hauran de desplaçar obligatòriament fora de Castellví, i en ocasions a municipis on no hi ha ni tan sols connexió fàcil amb transport públic. Davant d’aquest fet, la ciutadania de Castellví de Rosanes s’ha mobilitzat per reclamar que es reobri el Consultori els mesos d’estiu, i l’Ajuntament, que fa temps que insisteix davant de diferents instàncies del departament de Salut que es millorin els serveis sanitaris al municipi, té demà dimarts una nova reunió amb responsables de l'EAP Martorell Rural per parlar-ne.
Diumenge a la tarda, desenes de veïns i veïnes es van concentrar a la plaça del poble, davant del Consultori, per protestar amb pancartes i cartells pel tancament del centre durant l’estiu i reclamar que no es deixi Castellví sense atenció sanitària fins al setembre. A la concentració de protesta hi van ser presents també l’alcalde i regidors i regidores de tots els grups municipals. En paral·lel, s’està fent una recollida de signatures per demanar que la Generalitat reobri el Consultori els mesos d’estiu. Les persones que vulguin donar el seu suport a la petició poden adreçar-se durant aquesta setmana a l’Ajuntament de 8 a 15h.
L’alcalde de Castellví, Adrià Camino, assenyala que “és comprensible i totalment justificat que els veïns i veïnes hagin sortit al carrer a expressar el seu malestar per les mancances dels serveis de Salut a Castellví, que han arribat a un punt insostenible. I en aquesta ocasió, a més, l’avís de tancament va arribar un divendres dient que la setmana següent ja no s’obriria”. Camino afegeix que “des de l’Ajuntament fa temps que treballem, juntament amb la resta de municipis de l'EAP Martorell Rural, en reunions amb el departament de Salut per buscar una solució definitiva als problemes. En aquest marc, la nostra proposta és que el Consultori de Castellví passi a dependre de l’EAP Martorell Urbà, fet que suposaria tenir el CAP de referència a cinc minuts, i no a més de vint minuts com passa amb Masquefa; amb millor connexió per transport públic, i en un EAP amb major dotació de personal, fet que obriria la porta a poder tenir més presencialitat al nostre Consultori local”. L’alcalde assegura que, en la situació actual en el marc de l’EAP Martorell Rural, “per la singularitat de Castellví, i amb els problemes de transport públic que tenim, considero que no està garantit l’accés a la ciutadania a l’atenció primària”. “Ara, afegit a totes aquestes qüestions, ens trobem a més que estarem sense Consultori fins a mitjans de setembre i cal trobar una solució ràpida a aquest problema. Aquest matí he traslladat a Salut el nostre malestar i el de la ciutadania pel tancament del Consultori durant l’estiu, i espero que a la reunió que tenim demà es pugui albirar una solució a l’atenció mèdica i d’infermeria d’aquests mesos estivals”, rebla Camino. El Consultori de Castellví, des de la pandèmia, ha patit una retallada de serveis important. De tenir tres dies d’atenció a primers del 2020, ha passat a tenir-ne a penes dos i amb tancaments reiterats del centre cada vegada que hi ha períodes de vacances o festius. “A més, quan el Consultori és tancat els veïns i veïnes s’han de desplaçar molt lluny per rebre atenció mèdica i d’infermeria, amb els problemes afegits que això té per a la gent gran i dependent i les persones amb malalties cròniques”, conclou l’alcalde.
El Consistori castellvinenc segueix reclamant al departament de Salut de la Generalitat més i millor atenció sanitària al municipi. Les darreres reunions sobre aquesta qüestió es van fer a l’abril, i demà dimarts al matí hi ha prevista una nova trobada, en aquest cas amb la direcció de l’EAP Martorell Rural, a la qual pertany Castellví de Rosanes, i que és el primer nivell de gestió en l’àmbit territorial.