La bona salut del sòl pelvià serà el tema central d’un nou taller aquest mes de juny

Dimarts, 31 de maig de 2022

S’impartiran dues sessions teòriques i pràctiques a Can Sunyer i Valldaina i al nucli antic

El sòl pelvià és una part important de l’anatomia de les dones que molt sovint ha estat oblidada i que, en debilitar-se, pot comportar malestar i diferents problemàtiques que condicionen la bona qualitat de vida. Per conèixer millor el funcionament d’aquesta part del cos i aprendre com tenir-ne cura i recuperar la bona salut de la musculatura de la zona, la regidoria de Polítiques feministes i de diversitat sexual i de gènere ha programat per aquest mes de juny un taller específic sobre aquesta matèria, que s’oferirà tant al nucli antic com a Can Sunyer i Valldaina.

En cada barri es faran dues sessions, sempre en dimarts a la tarda. El taller l’impartirà una fisioterapeuta col·legiada especialista en sòl pelvià i tindrà un enfocament tant teòric -sobretot la primera sessió- com pràctic -especialment la segona jornada, on es tractaran diferents exercicis per reforçar el sòl pelvià. 

La primera jornada del taller serà el 7 de juny al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina i començarà a les 18.30h. Dues setmanes després, el dia 21, es farà la segona sessió en aquest barri, a la mateixa hora.
Pel que fa al nucli antic, la primera sessió serà el 14 de juny al saló de plens (18.30h) i la segona, el dia 28 a la mateixa hora i lloc.

La regidora de Polítiques feministes i diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, assenyala que “amb aquesta activitat, volem trencar tabús i visibilitzar aquesta part del cos de la dona, i tenir present la importància i la cura del sòl pelvià és vital per evitar-ne el debilitament i millorar la qualitat de vida”. La regidora afegeix que “també és important que deixem de normalitzar situacions com la incontinència, el dolor lumbar freqüent o l’alta freqüència de visites al lavabo que comporten un estat de sol pelvià dèbil”.

Al llarg de les dues sessions del taller es tractaran qüestions com l’anatomia bàsica d’aquesta part del cos, la importància de moure’n la musculatura, bons i mals hàbits, els efectes de la maternitat, fisiosexologia (dolor, mites, menopausa, etc.), i també diferents tècniques per reforçar la zona (exercicis de Kegel, abdominals hipopressius, etc.).

Darrera actualització: 31.05.2022 | 12:51