Els ‘Balcons de Montserrat’ de Castellví ja permeten gaudir de dues noves perspectives turístiques de la muntanya

Dimecres, 15 de desembre de 2021

Una de les infraestructures s’ha construït a l’entrada del nucli antic, a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat i l’altra, al bosc municipal

Els dos ‘Balcons de Montserrat’ de Castellví de Rosanes ja són una realitat. Els treballs per construir-los, que van començar a primers de novembre, han finalitzat i les dues infraestructures ja es poden visitar. Un dels balcons és situat al nucli antic i l’altre, a la finca de bosc municipal. Els ‘Balcons de Montserrat’ són infraestructures que miren cap a la muntanya des dels set pobles de la zona nord del Baix Llobregat que estan orientats a Montserrat. Els dos balcons de Castellví són els primers que s’han acabat i permeten tenir noves perspectives turístiques d’aquesta emblemàtica muntanya des del municipi més petit de la comarca.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb la col·laboració dels municipis implicats, ha impulsat aquest projecte gràcies a una subvenció de la Generalitat. L’objectiu de la iniciativa ‘Set Balcons de Montserrat’ és contribuir al creixement turístic de la zona nord del Baix Llobregat i a la revalorització de diferents espais per atraure turistes i visitants, i també per crear punts d’interès pels veïns i veïnes de la zona. 

Els ‘Balcons’ de Castellví de Rosanes

Castellví de Rosanes té dos ‘Balcons’, a diferència de la resta de municipis del projecte que només en tindran un. Les dues infraestructures castellvinenques tenen forma de ‘voladís’ i sobresurten del terreny per oferir una vista singular. Al final de cada ‘balcó’, i orientat a la muntanya, hi ha un plafó interpretatiu adaptat al punt de vista de la zona.

El primer balcó està situat a la part baixa de l’Av. Mare de Déu de Montserrat, entre la rotonda d’accés al nucli antic i l’escola vella, i des d’allà s’0fereix una vista interpretativa tant de la muntanya de Montserrat com d’altres punts de la serralada prelitoral visibles des de Castellví i, també, de la serra del Cadí, que es pot veure aquestes jornades de fred completament nevada gairebé cada dia. Dins del balcó hi ha dos petits bancs per seure i contemplar el paisatge.

L’altre ‘Balcó de Montserrat’ és situat al bosc, concretament dins la finca forestal municipal a la qual s’accedeix des de la plaça del Roure. El ‘Balcó’ s’ha ubicat en un tram del camí ample que va a buscar la carretera C-243b, just en el punt on el traçat comença una ziga-zaga descendent i vira en direcció a la muntanya, al vessant nord-oest de la finca municipal. Al web es poden trobar les indicacions de la ruta que enllaça els dos balcons.

El projecte dels ‘Set Balcons de Montserrat’

L’actuació dels 'Set Balcons de Montserrat' consisteix en l’habilitació d’instal·lacions singulars en miradors naturals i panoràmics de les Vies Blaves i Montserrat, ubicats en senders que formen part de la xarxa comarcal. Un projecte d’integració identitària que vol ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat.

Aquest projecte s'emmarca dins del “Pla de desenvolupament turístic de la zona nord”, que pretén afavorir al desenvolupament en aquesta àrea dels municipis d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, una de les zones de la comarca amb menys activitat turística. Els ‘Set Balcons de Montserrat’ es relacionen també amb d’altres accions com la senyalització de xarxes de senders a través del Baix Llobregat -camins de Castellví formen part de l’Eix de Ponent del Llobregat, senyalitzat ara fa un parell d’anys i que passa per davant d’un dels balcons.

La subvenció amb què es finança el projecte dels ‘Set Balcons de Montserrat’ prové dels "Plans de Foment Territorial del Turisme", ajut atorgat pel Departament d'Empresa i Coneixement (actual Departament d'Empresa i Treball) de la Generalitat de Catalunya. L’ajut concedit per a la implementació del conjunt dels ‘Set Balcons de Montserrat’ és de 298.315,10 euros. D’aquests, per a les infraestructures de Castellví se n’hi destinen gairebé 45.800 euros que comprenen redacció de projecte i obra.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 10:55