Estaran en exposició durant un mes abans de ser definitius
Accedeix a l'àudio íntegre de la sessió plenària en aquest enllaç (extern)
El ple de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va aprovar ahir de forma inicial i per unanimitat els preus públics de la piscina d’estiu. Els imports, sobre els quals s’ha fet una audiència pública digital prèvia al ple, se sotmetran ara a exposició pública abans d’esdevenir definitius. En la mateixa sessió ordinària de març es va aprovar també un pla i una declaració de mesures antifrau lligada a la gestió de fons europeus i una moció de suport al dictamen del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.
Els preus de la piscina d’estiu es divideixen en tres grans blocs: els abonaments, els preus d’entrada en dia feiner i els preus d’entrada en cap de setmana i festiu. D’abonaments, n’hi ha cinc de diferents: tres d’individuals i dos de familiars (família amb dues persones adultes o bé família monoparental). Les entrades de dia, en les dues modalitats de previstes, tenen tres tarifes diferents segons sigui de 5 a 14 anys, de 15 a 64 o bé persones de més de 65 anys i persones amb capacitats diverses. L’entrada dels menors de 5 anys serà gratuïta, i els abonaments familiars i monoparentals s’hauran d’acreditar mitjançant padró.
L’alcalde, Adrià Camino, va ser l’encarregat d’explicar al ple la proposta de preus i va assenyalar també que s’havia rebut una proposta en període d’audiència demanant que els veïns i veïnes empadronats al municipi tinguessin l’entrada gratuïta o bé un descompte. Davant d’aquesta proposta, l’alcalde va explicar que s’havia hagut de desestimar perquè diverses sentències judicials han manifestat que els ajuntaments no poden fer diferències en els preus en funció del municipi d’empadronament.
En el marc del debat plenari, la regidora Lourdes Aguiló de Fem Poble-ERC va preguntar per diferents aspectes lligats als abonaments proposats, al control d’accés i aforament del recinte i als costos de manteniment de la instal·lació.
El ple ordinari de març va aprovar també de forma unànime un Pla de mesures antifrau i una declaració institucional de lluita contra el frau, vinculats a la gestió de projectes finançats amb fons europeus.
El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va explicar resumidament les mesures contingudes al pla i va lligar-lo també als recentment aprovats Codi de conducta dels càrrecs electes i personal directiu i Codi de bon govern i qualitat institucional, que el ple va validar a finals del 2022. A preguntes de la regidora Anna Gil, de Fem Poble-ERC, Almirall va explicar que el control del pla antifrau es realitzarà en una comissió anual integrada per alcaldia i secretaria.
En la sessió de dilluns al vespre, el ple va donar suport igualment a la moció conjunta de tots els grups municipals que recollia el dictamen del Consell Consultiu de la Gent Gran. La regidora de Gent Gran, Teresa Mínguez, va ser l’encarregada de desgranar les conclusions que recull el dictamen en cinc grans àrees: pensions, seguretat, salut i atenció primària, envelliment i habitatge i dependència.
Un cop finalitzada l’exposició de la moció, la regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, i la regidora Anna Gil van aportar també els seus punts de vista abans de la votació favorable per unanimitat de la moció.