La distinció va lliurar-se a la tarda en un acte celebrat al rectorat d’aquesta universitat
L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha obtingut per novena vegada consecutiva el Segell Infoparticipa de transparència i qualitat de la comunicació pública local que Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) atorga als Consistoris després de l’anàlisi de desenes d’indicadors als webs municipals. En l’avaluació del 2022, el web www.castellviderosanes.cat compta amb 48 indicadors positius d’un total de 52 aspectes que s’han analitzat, i per tant compleix amb el 92,31% dels paràmetres que s’avaluen anualment.
L’alcalde, Adrià Camino, destaca que “estem molt agraïts de rebre, un any més, aquesta distinció que és la manifestació del treball de l'ajuntament en temes tan importants com la transparència, el govern obert i la participació ciutadana”. El lliurament dels Segells Infoparticipa 2022 va tenir lloc ahir dilluns a la tarda Universitat Autònoma de Barcelona, i per delegació de l’alcaldia -en coincidir l’acte amb la Junta de govern-, va recollir el guardó la regidora de Cultura i Associacionisme, Teresa Mínguez.
En aquesta avaluació de qualitat i transparència de la comunicació pública local, any rere any s’incrementa el nivell d’exigència per obtenir el Segell, tant pel nivell de detall de la informació publicada com pels formats i la ubicació d’aquesta informació dins del web. Els 52 punts avaluats es reparteixen en tres grans blocs: qui són els i les representants polítics, quina informació es proporciona sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana.
El web de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes compta ininterrompudament amb els Segell de transparència des de l’avaluació 2014, i l’any previ, en l’avaluació del 2013, va rebre el Reconeixement Infoparticipa. L’any anterior, el 2012, en la primera anàlisi per sorpresa de tots els web dels Ajuntaments catalans, el de Castellví de Rosanes va ser l’únic en la franja de població de 1.001 a 5.000 habitants que va aprovar l’avaluació.